Žitarice

 / 4.7
Prijavi se, kako bi mogao ocijeniti ovaj članak! Prijava/Registracija

Žitarice i drugi proizvodi od žitarica važan su dio prehrane svakog sportaša. Općenito su izvanredni izvori ugljikohidrata. Nije bitno ako ste sportaš ili samo obična osoba: cjelovite žitarice i manje prerađene žitarice uvijek bi treba imati prednost!


Bjelančevine, ugljikohidrati i masti u 100g:
BrašnoB:13,5gU:70,4gM:1,0gK:353kcal
RižaB:8,0gU:77,5gM:0,3gK:353kcal
PalentaB:9,6gU:70,2gM:3,1gK:356kcal
Pšenica (žito, pšenično brašno)B:14,4gU:66,2gM:1,8gK:347kcal
Pšenične kliceB:25,0gU:42,0gM:8,0gK:349kcal
Pšenični grisB:9,4gU:73,4gM:1,0gK:349kcal
Pšenične mekinjeB:15,0gU:51,0gM:5,5gK:322kcal
Pšenične pahuljiceB:12,0gU:66,0gM:2,0gK:338kcal
Kukuruzne kliceB:18,8gU:19,0gM:34,5gK:476kcal
Kukuruzne pahuljiceB:7,7gU:83,0gM:0,6gK:377kcal
Rižino brašnoB:6,9gU:79,4gM:0,6gK:359kcal
Raženo brašno RL 60B:7,5gU:72,8gM:0,9gK:338kcal
Raženo brašno RL 125B:9,3gU:66,6gM:1,7gK:327kcal
Ražene pahuljiceB:9,0gU:66,0gM:1,5gK:321kcal
Zobene pahuljiceB:14,4gU:64,3gM:6,8gK:386kcal
Smeđa rižaB:8,0gU:76,0gM:3,0gK:372kcal
HeljdaB:13,0gU:71,0gM:3,0gK:372kcal
Riža basmatiB:8,0gU:77,0gM:1,0gK:358kcal
Ekspandirana rižaB:8,0gU:77,0gM:1,8gK:365kcal


Najpopularniji ShopBuilder mjesečni članci
Vječna zabluda i jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo: Što je trening za isklesano tijelo? Postoji li netko tko još nije čuo za takozv...
Zašto se kasno navečer znojimo u teretani dok svi ostali kod kuće gledaju televiziju i jedu zalogaje? Ili zašto nas zrake zore obasjaju na t...
Počinjete s transformacijom tijela, ali ne želite čitati sve naše članke kako biste pronašli konačnu istinu? Pročitajte naš sažetak: 50 savj...
Povećanje tjelesne mase: radite to pametno inače ćete potrošiti nekoliko godina vašeg vremena. Pokazat ćemo vam jedini ispravan način poveća...
U ovim člancima možete pronaći informacije o raznim planovima prehrane i dietama....
Pažnja! Vježba opisana u ovom članku djeluje čak i ako niste vitki i imate masnoće na trbuhu. Nemojte čekati dok ne postanete vitki, nego po...

Imaš li pitanje vezano za ovaj članak? Postavi ga!

Nakon registracije prijavljeni korisnici mogu postavljati pitanja!
Molimo, prijavi se!